FrimerkeHansen har ett stort utvalg av Norske frimerker!

Samler du Norske frimerker, så har vi mest sannsynlig noe til deg.

Vi har Norges største utvalg av prakt og luksusstempler på nett.

Vi oppdaterer butikken ukentlig med hundrevis av nye og spennende objekter.

Bli med i vår VIP klubb, og få gode tilbud hver mnd.

Sjekk butikken vår for ett stort utvalg frimerker, mynter, sedler og rekvisita.

Finn din lokale frimerkeklubb.

Frimerkeauksjon

FrimerkeHansen har alltid en spennede auksjon, les mer her: Frimerkeauksjon.

Frimerkesamling.

Interessen for å samle frimerker oppstod kort tid etter at frimerkene ble tatt i bruk. I begynnelsen var det om å gjøre å samle sammen et så stort antall som mulig, og noen ganger ble store veggflater tapetsert med frimerker. Populært var det også å dekorere askebegre, kaffebrikker, lampeskjermer og andre gjenstander på samme måte. Mer system i samlingen ble det i 1850- og 1860-årene, da en rekke land hadde begynt å utgi frimerker og antallet av forskjellige frimerker økte sterkt (fra omkring 100 forskjellige i 1850 til noe over 1000 i 1865).

Like etter 1860 utkom den eldste kjente frimerkekatalog i Frankrike, det første tidsskrift for frimerkesamlere ble grunnlagt i Storbritannia, og det ble utgitt særskilte album der frimerkene kunne limes inn. Brukte frimerker kunne iblant kjøpes i tobakksbutikker og hos bokhandlere, og så tidlig som i 1852 ble den eldste kjente spesialforretning i frimerker startet i Brussel av Jean-Baptiste Moens, en foregangsmann innen filatelien. Fra 1863 utgav han sitt eget tidsskrift, det nest eldste i verden, der han publiserte en rekke spesialundersøkelser av forskjellige lands frimerker og dessuten avslørte forfalskninger.

Stempler på Norske frimerker:

I januar 1845 fikk Christiania postkontor poststempler, i 1846 fikk Bergen og Drammen og i 1848 fikk Trondhjem sitt poststempel. Fra dette år og utover til 1855 fikk i alt 76 større poststeder sitt poststempel eller datostempel.
Den 29. september 1854 sendte Departementet ut et rundskriv om innføring og bruk av frimerker. I dette heter det bl. a.: «Frimærker paaheftes af Afsenderen Brevets Adresseside førend Indlevering i saa stort Antal, som Brevets Vægt ifølge Loven fordrer. Mærkerne ere paa Bagsiden bestrøgne med Liim som klæber ved at vædes.

Diamanttagging:
Misdannede tagger dannet ved at samme ark går to ganger gjennom perforeringsmaskinen.

Riststempel:
Det første annuleringsstempel i Norge var et riststempel som består av 10 til 12 parallelle streker i sirkelform.

Provisorium:
Frimerkeutgave fremstilt av et restopplag fra en tidligere utgave.

Blekkannulering:
Annulering foretatt ved blekkstreker, ofte som et kryss eller ved at poststedets navn og ev. dato ble skrevet med blekk over merket.

Filateli er studiet av og fritidsinteressen som går ut på å samle på frimerker og andre postrelaterte objekter som konvolutter, frankeringsmerker, førstedagsbrev og poststempler. En filatelist er en som samler både filatelistiske objekter og kunnskapen om dem. Følgelig kan ikke alle frimerkesamlere kalles filatelister.